Lelki élet

2022.12.15. 22:16

A béke lángja érkezet Héregre - fotók

Tíz éve vihetik haza a szeretet szimbólumát a héregi katolikus templomból a megyénkben élők, hogy karácsony este bevilágítsa otthonaikat.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

 Ezúttal is a Szlovák Cserkészszövetség tagjainak köszönhető, hogy megérkezett a békeláng. A héregi templomban a helyiek és az Agora által szervezett ceremónián Cserteg István köszöntötte házigazdaként az érkezőket, majd a helyi óvodások műsora, valamint betlehemes játék és egy gyönyörű ének következett. 
Nieszner József, Héreg polgármestere kiemelte: onnan érkezett a láng, ahol kétezer évvel ezelőtt Jézus látta meg a napvilágot. Szabó Zoltán plébános hozzátette: Krisztus lelki eljövetelére készülünk, ilyenkor nagyobb hangsúlyt kap a fény. Papp-Szabó Szimonetta lelkész a fény és a béke mai jelentőségéről beszélt. 

Vlacsuha Krisztián, a Szlovák Cserkészszövetség Köbölkútról érkezett tagja a láng útját ismertette, majd egymás után szólították a megyei települések képviselőit, hogy a lángot hazavihessék. Tatabányára vasárnap érkezik a szeretet szimbóluma. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában