Fesztivál

2022.06.19. 18:40

Abaházi Csaba is fellépett a dorogi Richter Délutánon

Látványos kémiai kísérletekkel, játékokkal, kiállítással és sok színes programmal várták a látogatókat.

Walczer Patrik

Abaházi Csaba és Garai Zoltán spontán közösen énekeltek el egy dalt

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Több százan látogattak ki szombaton a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregysége által szervezett Richter Délutánra, melyet első alkalommal tartottak meg az Otthon téren, illetve a József Attila Művelődési Házban. Garai Zoltán, a dorogi gyáregység főmérnöke örömét fejezte ki, hogy a pandémia után újra együtt tölthetnek el a dolgozók és családtagjaik egy tartalmas délutánt. Felidézte, hogy idén 55 éves a dorogi gyár, hiszen 1967. június 30-án valósult meg az egykori szénfeldolgozó üzem és a Kőbányai Gyógyszerárgyár fúziója. Végül köszönetet mondott dr. Tittmann János polgármesternek és mindazoknak, akik nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény.

A hivatalos köszöntő után a Dorogi Richter Óvoda nagycsoportosainak fellépése mellett Abaházi Csaba műsorvezető, a Sing Sing együttes egykori frontembere és Garai Zoltán spontán énekeltek el közösen egy dalt. Az este folyamán Arányi Zsolt, a Richter Raktárüzemeltetési osztályának vezetője és A ZENEkar felelt a jó hangulatért. Megtudtuk tőle, hogy első alkalommal énekel a dorogi kollégái előtt, és azt is, hogy az együttessel korábban sikeresen szerepelt már egy Queen tehetségkutató versenyen. Az együttes frontembere, Arányi Zsolt, aki 2017-ben a Dunakanyar Hangja énekverseny döntőjébe is bejutott, a koncert slusszpoénjaként közös éneklésre invitálta Abaházi Csabát.

A rendezvény szervezői számtalan programmal kedveskedtek a résztvevőknek. Voltak ugrálóvárak, fajátékok, és bárki kipróbálhatta a miniteniszt, de a gólkapunál és a horgászbotos célba dobásnál is sokan szerencsét próbáltak. A téren bemutatott látványos kémiai kísérletek mellett a művelődési házban tekeversenyt is rendeztek, régi plakátokból és a gyár egykori tárgyi emlékeiből kiállítás is nyílt, sőt a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) elnökének, Lieber Tamásnak köszönhetően egy különleges vulkántúra élménybeszámolóját is meghallgathatták a rendezvényre látogatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában