Országos Fakitermelő Verseny

2022.05.24. 18:52

Fűrészeltek, vágtak, hasítottak a versenyzők Császáron

Szombaton reggel még zuhogott az eső Császáron, de a kemény favágók ettől nem rettentek meg.

Mórocz Károly

A motoros fűrész mellett hagyományos módon, baltával is hasították, vágták a farönköket a verseny résztvevői

Forrás: 24 Óra

A munkavédelmi oktatás után felzúgtak a motorfűrészek a gondosan előkészített császári versenypályákon, majd a második fordulóban délután egy órától folytatták. A megnyitón részt vett Beke Gyöngyi, a község polgármestere, Bíró Tibor ügyvezető, Agrogold Stihl Császár szakkereskedés és Györök Lajos, a Vérteserdő Zrt. vezérigazgató-helyettese. Jelen volt Bakon Gábor, az Andreas Stihl Kft. ügyvezető igazgatója is.

Kétéves kimaradást követően az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. főtámogatásával rendezte meg a Vérteserdő Zrt., Császár önkormányzata és az Agrogold Stihl Császár a XX. STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozat regionális elődöntőjét

– mondta Boglári Zoltán, a Vérteserdő kommunikációs vezetője.

Immár ötödik alkalommal szerveztek itt hasonló megmérettetés, amely egyben kvalifikáció is az idei  országos döntőre. A régió társerdőgazdaságai, szakiskolák, katasztrófavédelmi igazgatóságok, szakkereskedések, fakitermelő vállalkozók csapatai jelentkezhettek. A cél - azon kívül, hogy összemérjék tudásukat a versenyzők -, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos munkavégzés fontosságára. Ezt azzal is demonstrálták, hogy nem történt baleset.

A reggeli, frissítő zápor után nyárias melegben kemény küzdelem volt a délelőtti és a délutáni fordulókban egyaránt. Ez várható is volt, hiszen a nevező 11 csapat közül több is nagy tapasztalattal rendelkezik, a korábbi évek országos döntőinek és régiós elődöntőinek dobogósa volt. A jó hangulatú verseny mellett a Timbertsports bemutatóját láthatták az érdeklődők.

Végeredmény - A hét továbbjutó csapat: 1. Alba Berkenye Kft., 2. Sereghajtók 3. Silvanus 2001. Kft., Molnár Ervin e. v., 4. Tűzoltóság Móvár, 5. Bakonyi Bogvágó Banda, 6. Pilisi Parkerdő Zrt., Ráckevei Erdészet, 7. Lumborjacks. A díjakat dr. Veres Zoltán, a megyei önkormányzat főjegyzője, Beke Gyöngyi, Császár polgármestere, Encsi Csaba a Vérteserdő Zrt. főmérnöke, Taba Zsolt, az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. képviselője,  Bíró Tibor, az Agrogold Stihl Császár szakkereskedés ügyvezetője adta át. A dobogósok Császár önkormányzata által készítettet kupákat, az Andreas Stihl Kft. által felajánlott pénzjutalmat és a Vérteserdő Zrt. ajándékcsomagját kapták, mind a tizenegy résztvevő csapat vihetett haza emléklapot és Stihl ajándékcsomagot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában