2022.04.11. 15:06
A magyar és olasz gasztronómia nagykövetei jártak a tatabányai Keriben
A rendezvényen a magyar és az olasz séfek együttműködésében, a kiválasztott iskolák tanulói készítettek egyedi ételeket.
Krivács András és a két sikeres diák: Cristea Éva és Paxy Olivér
Forrás: 24 Óra
Fotó: Sugár Gabi
Ferdinando Martignago, a Marco Polo Európai Csoport, valamint Krivács András, a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke és Fehér Ágnes, a Marco Polo G.E.I.E. Európai Csoport hazai kapcsolattartója látogatott el a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskolába. Az intézmény diákjai a közelmúltban részt vettek a Hungexpo SIRHA Budapest kiállításon, amelyet azzal a céllal szerveztek meg, hogy innovatív módon népszerűsítse Magyarország mezőgazdasági, borgasztronómiai, turisztikai és wellness szektorának termékeit.
A tatabányai intézményt Cristea Éva és Paxy Olivér képviselte, akiket két pedagógus, Kőrösi Máté és Szatmári Zsuzsanna kísért el. Libamájból és galambból alkottak ízletes falatokat. A szövetség és a Marco Polo csoport tagjai a sikeres program után a kiváló magyar termékeket és gasztronómiát szeretnék a középpontba helyezni vidéken is, ezért bemutatót tartottak a diákoknak.