járványhelyzet

2021.11.25. 17:30

Nem lesz tömeg: elmaradnak a nagyobb adventi programok és a szilveszter Tatabányán

A járvány alakulása miatt óvatosak a városvezetők: a nagyobb közönséget vonzó koncerteket és az Árpád téri szilveszteri programot lemondják.

Kemma.hu

Fotó: hagymási

Tatabányán minden készen állt arra, hogy országos hírű előadók műsorát kínáljuk a tatabányaiaknak az Adventi Ablaknyitogatón vasárnapjain. A járványhelyzet azonban felülírta a terveket. Az Oktatási és Kulturális Bizottság városvezetői kérésre sorra vette a lehetőségeket, hogy megtalálja a legoptimálisabb megoldást.

A rendezvény nem lenne biztonságos a jelenlegi járványhelyzetben (Fotó: H. B./ 24 Óra)

A jelenlegi járványügyi előírások szerint, ha ötszáznál többen vesznek részt egy rendezvényen, elő kell írni és ellenőrizni a védettségi igazolványt, amihez körbe kellene keríteni az Árpád teret. Így az a döntés született, hogy a nagyobb közönséget vonzó koncerteket és az Árpád téri szilveszteri programot lemondják.

A tervezett fellépők: Caramel, Wolf Kati, Takács Nikolas, Singh Viki olyan nagy tömeget vonzana a térre, ami a döntéshozók szerint veszélyeztetné a jelenlévők egészségét. A polgármester a bizottsági döntésről szóló hírt a város honlapján tették közzé.

Takács Nikolas koncertje korábban is sokakat vonzott az Árpád térre (Fotó: R. Z./ 24 Óra)

A koncertek helyett az adventi időszakban ünnepi fények, korcsolyapálya, vásár, vasárnaponként pedig gyertyagyújtás várja a tatabányaiakat az Árpád téren az adventi időszakban. November 28-án, vasárnap 16.30-kor nyílik meg a Megyeháza téren a jégpálya, 17 órakor pedig zenés műsorral gyújtják meg az első gyertyát a város adventi koszorúján, és kinyílik az első adventi ablak is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában