per

2021.03.23. 06:27

Orrfacsaró bűz Kisbéren: fontos lépést tett az önkormányzat

A polgármester reméli, hogy a lakossággal közös erőfeszítéseik végre eredményre vezetnek, és sikerül megszüntetni a gyakran jelentkező bűzt a városban.

G. D. V.

Megkeseríti a nyergesiek életét a szlovák oldalról áradó bűz

Forrás: Shutterstock

Az önkormányzat is támogatja a kisbérieket a régóta tartó bűzhatás miatt indított perben. A hírt Sinkovicz Zoltán, Kisbér polgármestere " target="_blank" rel="noopener noreferrer">osztotta meg a város közösségi oldalán. A határozat szerint az önkormányzat is beavatkozik a 68 kisbéri polgár által indított, személyiségi jogi kártérítési perbe. A jogi képviselettel szintén a lakosok által felkért ügyvédet bízzák meg. A kisbériek által megfizetett 730 ezer forint ügyvédi munkadíjat azonos összeggel egészíti ki.

– A településünkön régóta tapasztalható zavaró bűzhatás megszüntetése érdekében a hatáskörének lehetőségei szerint Önkormányzatunk már eddig is többféle intézkedést tett. Remélhetőleg a közös erőfeszítéseink meghozzák a kívánt eredményt és sikerül megszüntetni a gyakran tapasztalt szaghatást – tette hozzá a polgármester.

Mint arról korábban beszámoltunk: rendszeresen orrfacsaró, kellemetlen bűz terjed Kisbér egy részén. A lakók szerint egy sertéstelepről jön a szag, amelynek ügyében már eljárást indított a megyei kormányhivatal illetékes főosztálya is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában