imahét

2019.01.29. 06:41

Püspöki prédikációt tartottak az esztergomi Kerek-templomban

Egy hétig tartott a közös imahét, amelyben a lelkészek és híveik együtt hirdették Isten igéjét.

D. I.

Forrás: 24 Óra

Fotó: D. I.

Január 16-án kezdődött és egy hét múlva fejeződött be a katolikus és a protestáns felekezetek közös imahete, melynek során az esztergomi római és görög katolikus, református és evangélikus gyülekezetek lelkészei és hívei együtt hirdették és hallgatták Isten igéjét.

Az Ökumenikus Imahét főnapján a négy történelmi egyház püspökei prédikáltak. Az építészeti szempontból a Bazilika makettjének is mondott, és nemrég felújított Szent Anna- (Kerek-)templomban elsőként Steinbach József református püspök állt a szószékre.

Mint többek között fogalmazott: a krisztusi szeretet és irgalom meg kell nyilvánuljon a ránk bízott betegek, nélkülözők megsegítésében és az értük való imádkozásban.

Kocsis Fülöp görög katolikus metropolita érsek egy ponton így prédikált: „A részrehajló emberi szeretet igazságtalan, de Isten szeretete igazságos, minden embert egyforma mércével mér.”

Szemerei János evangélikus püspök igemagyarázatában többek között arról beszélt, hogy a válságok, akár az egyház válsága is, Isten irgalmára irányítja rá a figyelmet.” Mohos Gábor római katolikus püspök egyebek mellett rámutatott: a Megváltó személye a záloga annak, hogy az ember megtudja, hogy Isten közel van, közel Krisztusban.

Kocsis Fülöp görög katolikus metropolita érsek (Fotó: D. I. / 24 Óra)
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában