testületi ülés

2019.01.28. 14:50

Piskóta alakú körforgalmat építenek Esztergomban

Esztergom egyik, ha nem a legkritikusabb csomópontjának átalakításáról döntöttek a január 24-i képviselő-testületi ülésen.

P. Z.

Forrás: 24 Óra

A Terézia–Dobogókői–Petőfi Sándor–Kálvária út/utcák találkozásánál az Ipari Park és a bevásárlócentrum, valamint a belváros közötti kifejezetten nagy járműforgalom jelentős forgalmi dugókat eredményez nap mint nap.

A megoldás egy körforgalom kiépítése, melynek tervezését, a Magyar Közút Zrt.-vel egyeztetve az esztergomi önkormányzat vállalta magára.

A január 24-ei képviselő-testületi döntés előtt ismertették az önkormányzati és állami tulajdonú közterülettel kapcsolatos három variációt. Ezek között szerepelt a hagyományos körforgalom alaprajzú, egy több ágon futó alternatív sávbővítéses és egy úgynevezett „piskóta” alakú körforgalom kiépítésének terve.

A szakmai indoklásban elhangzott, hogy ez utóbbi változat forgalomáramlás szempontjából a leghatékonyabb és legbiztonságosabb, amint ezt a tervváltozatokon elvégzett szimulációs vizsgálatok is alátámasztják.

A tervek alapján az új körforgalom a fentieken túl egyenletes, nyugodt és biztonságos forgalom lebonyolítását eredményezi majd.

Esztergom egyik legkritikusabb csomópontjának átépítéséről döntöttek a képviselők (Fotó: 24 Óra)
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában