Testi sértés bűntette

2 órája

„Mért kell üvöltözni egy lakótelepen?” -ököllel válaszolt a kérdésre a férfi

A férfit súlyos testi sértés bűntettével vádolják. Október 2-i tárgyalásán a bizonyítási eljárás szakértő meghallgatásával folytatódik.

Kemma.hu

A vádirat szerint az ittas férfi Tatabányán, a Béla király körtéren futott, ami közben kiabált. A helyszínen kutyát sétáltató sértett a társaságában lévő férfi testvérének megjegyezte, hogy

Miért kell üvöltözni egy lakótelepen?

Ezt a vádlott is hallotta, aki ezután a sértetthez lépve számon kérte őt, majd ököllel arcon ütötte és megrúgta az oldalát, mire a sértett a vádlott lábát megfogta, és mindketten elestek. A földön fekvő vádlott a sértettet továbbra is ütlegelni próbálta, majd a mellénye nyakát megfogva maga felé húzta, amely a sértettnek légzési nehézséget okozott.

Ekkor a sértett testvére odalépett, elhúzta a vádlottat, aki felállt, és a földön a tenyerén támaszkodó sértett kezére közepes erővel ráugrott. A vádlott cselekménye következtében a sértettnek a kézközépcsontja eltörött, arcán nyolc napon belül gyógyuló sérülés keletkezett, azonban a bántalmazás alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására.

Az eset 2022. március 21-én történt. A vádlott korábban ötször volt büntetve, legutóbb a bíróság 2022-ben garázdaság vétsége miatt 1 év 4 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában