Kábítószer

2 órája

Kínáig vezettek az új pszichoaktív drog szálai: anyuci is benne volt a bizniszben

A Komáromi Járásbíróságon október 17-én tanúk meghallgatásával folytatódik a bizonyítási eljárás a határokon átívelő drogügyben. A 2023. március 16-án megtartott előkészítő ülésen a III., IV. és VII. rendű vádlott vonatkozásában már ítélet született. Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette a vád.

Kemma.hu

A vádirat szerint – és mint arról már beszámoltunk – a jogerős szabadságvesztést töltő I. és II. rendű vádlott elhatározta, hogy új pszichoaktív anyagokat fog értékesíteni és e tevékenységbe bevonják hozzátartozóikat, az I. rendű vádlott élettársát (III. rendű vádlott), valamint a II. rendű vádlott édesanyját (IV. rendű vádlott).

Az I. rendű vádlott a börtönben az interneten rendelt Kínából és Hong-Kongból új pszichoaktív anyagot, melyet az élettársa a szlovákiai postákon vett fel, Magyarországra behozta, és több hazai címre feladta, illetve a IV. rendű vádlottnak továbbította. A nő a csomagok kézhezvételét követően az anyagot tovább osztotta, és a fia által megadott címekre, illetve a büntetés-végrehajtási intézetbe is eljuttatta. Ennek egyik módja az volt, hogy az anyagot alkoholban, sebbenzinben, illetőleg acetonban feloldotta, majd az így létrejött oldatot újságlapokba itatta, és szárítást követően azokat postai úton küldte be a címzettek részére. 

A Tatabányai Törvényszéktől azt is megtudtuk, hogy a vádirat szerint az V. rendű vádlott a csekély mennyiség felső határát meghaladó új pszichoaktív anyagot vásárolt a IV. rendű vádlottól, ahol jelen volt a VI. rendű vádlott is. A nyomozó hatóság 2020. június 20-án Majk közelében ellenőrizte a VI. rendű vádlott által vezetett gépkocsit, és a vásárolt anyagot a kesztyűtartóban megtalálták, lefoglalták. 

A VII. rendű vádlott nő 2019. október és 2020. szeptember 30. között legkevesebb 27 alkalommal vásárolt kábító hatású anyagot, melynek ellenértékét a IV. rendű vádlott bankszámlájára utalta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában