Vádirat

2024.06.26. 07:01

A börtönben ülve rendeltek drogokat

A Komáromi Járásbíróság egy egészen elképesztő ügy felgöngyölítésébe kezdett bele. A tárgyalás június 27-én folytatódik, ahol a tanúkat is meghallgatják majd. A börtönből börtönbe drogügylet esetének tehát még nincs vége, folytatódik a kalamajka.

Kemma.hu

A vádirat szerint a jogerős szabadságvesztést töltő I. és II. rendű vádlott elhatározta, hogy új pszichoaktív anyagokat fog értékesíteni és ebbe bevonják hozzátartozóikat, az I. rendű vádlott élettársát, valamint a II. rendű vádlott édesanyját. 

Az I. rendű vádlott a börtönben az interneten rendelt Kínából és Hongkongból új pszichoaktív anyagot, amelyet az élettársa a szlovákiai postákon vett fel, Magyarországra behozta, és több hazai címre feladta, illetve az édesanyának továbbította. A nő a csomagok kézhezvételét követően az anyagot tovább osztotta, és a fia által megadott címekre, illetve a büntetés-végrehajtási intézetbe is eljuttatta. Ennek egyik módja az volt, hogy az anyagot alkoholban, sebbenzinben, illetőleg acetonban feloldotta, majd az így létrejött oldatot újságlapokba itatta, és szárítást követően azokat postai úton küldte be a címzettek részére.

A vádirat szerint az V. rendű vádlott a csekély mennyiség felső határát meghaladó új pszichoaktív anyagot vásárolt a szóban forgó édesanyától, ahol jelen volt a VI. rendű vádlott is. A nyomozó hatóság 2020. június 20-án Majk közelében ellenőrizte a VI. rendű vádlott által vezetett gépkocsit, és a vásárolt anyagot a kesztyűtartóban megtalálták, lefoglalták. A VII. rendű vádlott nő 2019. október és 2020. szeptember 30. között legkevesebb 27 alkalommal vásárolt kábító hatású anyagot, amelynek ellenértékét a terjesztő édesanya bankszámlájára utalta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában