Súlyos testi sértés

2 órája

Akár 10 évet is kaphat az a férfi banda, aki súlyosan bántalmazott egy járókelőt a kabátjáért

A két fiatal- és két felnőttkorúakból álló banda súlyosan bántalmazta azt a járókelőt, akinek kabátjára fájt a foga a rablóknak. Az ügyészség meghosszabbította a letartóztatásukat és akár 10 év börtönt is kaphatnak érte.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság 2024. december 19-ig hosszabbította meg két felnőtt és egy fiatalkorú férfi letartóztatását.

A Tatabányai Törvényszék információja alapján, az indítvány szerint az ittas állapotban lévő két fiatalkorú és két felnőttkorú férfi 2024. április 14-én a hajnali órákban megbeszélték, hogy pénzt szereznek. Hogy tervük sikerrel járjon, a két felnőtt közölték a társaikkal, hogy leütik a sértettet és leveszik róla a kabátot. Ezután hajnali fél kettőkor a tatabányai Záray Márta pihenőparkban megszólították sértett férfit. A négy elkövető körbeállta őt, és cigarettát kértek tőle.

A sértett ezt nem teljesítette, mire az egyik felnőtt férfi meglökte, a másik felnőtt férfi fejen rúgta. Ezután a két felnőtt és az egyik fiatalkorú férfi többször megütötte, megrúgta a sértettet. Ezután a bántalmazásban résztvevő fiatalkorú férfi kabátját, míg az egyik felnőttkorú férfi a pulóverét - benne a sértett mobiltelefonjával - a sértettről levette és eltávoztak a helyszínről.

A bántalmazás következtében a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései és nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörése keletkezett. A két felnőttkorú és egy fiatalkorú elkövető letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság 2024. április 19-én rendelte el. A csoportosan elkövetett rablás bűntettét a Büntető Törvénykönyv 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában