Előkészítő

7 órája

83 éves nőt fosztottak ki az utcán szlovák suhancok

Kiszemelték 83 éves mozgáskorlátozott áldozatukat az utcán a szlovák fiatalok, majd minden értékel elraboltak. Tettükért fiatalkorúak fogházába mehetnek az elkövetők.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint október 22-én előkészítő ülést tartanak azoknak a szlovák fiatalkorúak az ügyében, akik Komáromban, egy gyógyszertár előtt fosztották ki 83 éves kiszemelt áldozatukat. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottakat fiatalkorúak fogházbüntetésére, valamint 6666 forint összegben vagyonelkobzásra ítélje.

A vádirat szerint a két fiatalkorú, szlovák állampolgárságú férfi és a jelenleg ismeretlen helyen lévő harmadik társuk 2023. szeptember 5-én a komáromi gyógyszertár előtti járdaszakaszon meglátták a 83 éves, kerekes járókerettel közlekedő sértettet, és elhatározták, hogy megszerzik az értékeit. Mindhárman az idős nő közelébe mentek, az I. rendű vádlott kikapta a kezéből az 1500 forint értékű táskáját a benne lévő 4000 forint értékű mobiltelefonnal és 2000 forint értékű pénztárcával, valamint 20 ezer forint készpénzzel, és személyes irataival, miközben a másik két férfi figyeléssel biztosította társuk cselekményét.

Ezt követően egy futballpályáig szaladtak, ott megnézték a táska tartalmát, a benne lévő 20 ezer forintot elosztották, a telefont magukkal vitték, a táskát pedig a benne lévő iratokkal együtt hátrahagyták. A vádirat szerint a kifosztás bűntettén kívül a három férfi más bűncselekményeket is elkövetett, több alkalommal törtek fel gépkocsikat és azokból értékeket tulajdonítottak el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában