Ittasan az úton

2024.09.09. 11:54

Motorosüldözés: balesetet okozott a menekülő sofőr

Az ittas motoros észlelte a rendőröket, majd azonnal menekülőre fogta. Az egyik kereszteződésben balesetet okozott, így elfogták a járőrök.

Kemma.hu

Ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be az Esztergomi Járásbírósághoz azzal a férfival szemben, akit a rendőrök elől menekülése közben ütött el a vétlen autó. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

A járőrök kocsival közlekedtek Tát lakott területén, a Határ utcában észlelték a férfit és a motorkerékpárt, aminek a hátsó rendszámtáblája fellibbent. A rendőrök a férfit ellenőrzés alá kívánták vonni, ezért utána mentek, és a Szép utca illetve a Madách Imre utca útkereszteződésében, a megkülönböztető hang- és fényjelzés egyidejű használatával felszólították a megállásra.

A baleset helyszínén fogták el az ittas motorost
Forrás: Magyarország Ügyészsége

 A férfi hátrafordult, majd a sebességét fokozva a Béke tér irányába távolodott az őt követő, megkülönböztetett jelzést használó rendőrök elől. Az elkövető a haladása során a táti Béke tér és a Bécsi út útkereszteződéséhez ért, ahol a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla utasítása ellenére, ittassága miatt nem biztosított továbbhaladási elsőbbséget a Bécsi úton, a haladási irányához képest balról-jobbra, szabályosan közlekedő autónak. Emiatt összeütközött a kocsival. Az ütközést követően a vádlott egyensúlyát vesztette és a motorkerékpárral az úttestre zuhant. járőrök a motorost a baleset helyszínén elfogták. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Ezzel a motorral zúzta ittasan a férfi
Ezzel a motorral zúzta ittasan a férfi
Forrás: Magyarország Ügyészsége

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában