Ítélet

2024.09.12. 07:00

A volt élettárs asszisztált a mostani megkínzásához: fogókat, kalapácsot, metszőollót is hozott

A személyi szabadság megsértése bűntette és a súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott a bűnsegéddel szemben.

Kemma.hu

A vádirat szerint a férfi oroszlányi lakásukban féltékenységből összeszólalkozott az élettársával, akit megöléssel fenyegetett. A férfi ezután a sértettet utasította, hogy feküdjön a szobájukban lévő ágyra. Ott a kezeit és lábait összekötözte, majd a radiátorhoz kikötötte őt. Az eset 2022. október 28-30. között történt.

A férfi a megkötözött sértettet szidalmazta, majd

egy ollóval rövidre vágta annak addig vállig érő haját, az arcát az ollóval és borotvapengével megkarcolta.

Ezután a férfi szólt a velük egy lakásban lakó volt élettársának, hogy hozzon be neki különféle kéziszerszámokat, így fogókat, kalapácsot, metszőollót. A férfi egy  vihargyújtóval több helyen megégette a sértett testét, aki ettől sikoltozni kezdett, mire egy pólóval betömte a száját.

A férfi volt élettársa hallotta a sértett sikoltozását, ennek ellenére a férfi által kért eszközöket bevitte neki, amikkel a férfi tovább kínozta a nőt. A megkínzott nőnek a bántalmazás következtében testszerte keletkeztek különféle sérülései, az egyik sérülésének a gyógytartama nyolc hét volt.

A bíróság az ügy elsőrendű elkövetőjét korábban előkészítő ülésen 3 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.  Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, a férfi volt élettársa ismeretlen helyen tartózkodott, őt az ügyészség azzal vádolta, hogy segítséget nyújtott a férfi cselekményeihez. A bűnsegéd nővel szemben a bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki.

Az elfogatóparancs eredményre vezetett, a nővel szemben a bíróság a mai napon hozott elsőfokú ítéletet. Az ügyészség indítványára a bíróság előkészítő ülésen a nőt 1 év 6 hó, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.  Az ítélet jogerős, azt a nő, a védő és az ügyész is tudomásul vette – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában