Szemetelők

2024.08.07. 08:00

Lebuktak! Szeméttel megrakott furgonnal indultak az erdőbe!

Egy járókelő látta meg, hogy egy szeméttel megrakott furgon elindul a Pilisi Parkerdő felé. Bejelentést tett a rendőrségre. Neki köszönhető, hogy a szemetelőket sikerült tetten érni.

Kemma.hu

Az erdőben szabadultak meg a szeméttől

Forrás: police.hu

Egy 20 éves tokodi és egy 46 éves tokodaltárói férfi háztartási hulladékot, autógumit, elektronikai, műszaki cikkeket rakott ki illegálisan a Pilisi Parkerdő területén az elmúlt egy hónapban. A dorogi rendőrök az erdészet munkatársaival együtt a helyszínen érték tetten a két szemetelőt, akiket elfogtak, majd gyanúsítottként hallgattak ki. A Dorogi Rendőrkapitányság bűncselekmény miatt indított eljárást ellenük.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán arra hívja fel a figyelmet, hogy aki arra a célra hatóság által nem engedélyezett helyen az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő vagy azok összetevői, illetve élő szervezet egyedének veszélyeztetésére alkalmas hulladékot elhelyez, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt veszélyes hulladékkal követik el.

illegális hulladék szemét
Egy járókelő fogott gyanút, hogy a sok hulladékot az erdőbe viszik
Forrás: police.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában