Büntetés

2024.08.25. 09:35

Részegen ült volán mögé egy nő, árokban végezte

Az ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a nővel szemben, aki ittasan vezetett gépkocsival árokba hajtott.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványára a bíróság a nővel szemben 600 ezer forint pénzbüntetést és 3 év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság az ittas nővel szemben pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabjon ki – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A vádirat szerint a nő március 15-én 19 óra 40 perc körüli időben Nyergesújfalu lakott területén a Kossuth Lajos utcában Lábatlan irányából Tát irányába közlekedve ittas állapotban vezette a személygépkocsit, amelyben két fő utast is szállított.

Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki ittasan vezetett gépkocsival árokba hajtott
A nő a négy méter mély árokba kormányozta a kocsit
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

A nő a személyképkocsival ittassága folytán jobb oldalon letért az úttestről, majd az útpadkának ütközve ezt észlelte és úgy korrigált, hogy a jármű elejét hirtelen balra rántva a főutat keresztezve a járművel az úttest bal oldalán kiépített 4 méter mély árokba hajtott. A jármű vezetésekor a sofőr közepes fokban volt ittas állapotban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában