Ítélet

2024.07.18. 06:13

Oroszlányi patakba próbálta fojtani a rendőrt a menekülő férfi

Egy ártalmatlan igazoltatásnak indult, majd a férfi menekülésbe kezdett. Az agresszor megpróbálta vízbe fojtani az őt elkapó rendőrt az oroszlányi patakban.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint ítélet született azzal a férfival szemben, aki megpróbált egy rendőrt vízbe fojtani Oroszlányban. A Tatabányai Járásbíróság az elkövetőt 2 év – végrehajtásában 4 évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.

Megpróbálta vízbe fojtani az őt elfogó rendőrt a férfi, sokkolóval sikerült csak legyűrni
Megpróbálta vízbe fojtani az őt elfogó rendőrt a férfi, sokkolóval sikerült csak legyűrni
Fotó: Mehes Daniel / Forrás: Shutterstock

Dulakodás után próbálta vízbe fojtani a rendőrt

A megállapított tényállás szerint a vádlottat június 5-én éjjel Oroszlányon igazoltatták a rendőrök, melynek során a férfi közölte, hogy nincsen személyazonosításra alkalmas irat nála, majd valótlan személyi adatokat adott meg. Ezután a helyszínről elfutva az úgynevezett állomási tó felé rohant, melybe belegázolva elmenekült az őt igazoltató rendőrök elől. 

Később az egyik rendőr a szolgálati autóból észlelte a férfit, aki a gépkocsit megpillantva menekülni kezdett. A vádlottat a patak partjáig követte és megállásra szólította fel, majd utolérve mindketten belecsúsztak a patak medrébe, ahol a férfi ököllel mellkason ütötte, majd a hátára eső rendőrt a karjánál és a mellkasánál fogva megpróbálta lenyomni a víz alá és ott tartani. A rendőr végül ellökte, majd kihúzta a vízből a vádlottat, miközben megkísérelt vele szemben karfeszítést alkalmazni, azonban a férfi elfutott. Egy időközben a helyszínre érkező rendőrnek, elektromos sokkoló használatával sikerült a férfit megállítani és megbilincselni. A bántalmazott rendőr 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában