Garázdaság

2024.07.16. 10:47

Tatabányai szállodában balhézott hajnalban az ittas férfi

A férfi szobát akart magának, majd a recepcióst szidalmazta angolul. Most pénzbüntetést kaphat tettéért.

Kemma.hu

Garázdaság vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a tatabányai hotelnél tanúsított köznyugalmat sértő cselekményt. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség  a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben tárgyalás nélkül pénzbüntetést szabjon ki.

Távozás után a hotel előtt balhézott tovább az ittas férfi
Távozás után a hotel előtt balhézott tovább az ittas férfi
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a büntetlen férfi  ittas állapotban 2023. november 4-én hajnali 1 óra 28 perckor a tatabányai hotel aulájába belépve kiabált, a recepcióstól angolul követelte, hogy adjon ki neki szobát.  A recepciós jelezte, hogy nincs szabad szoba a szállodában, és másik hotelt ajánlott, ami miatt a férfi angolul szidalmazni kezdte,  eközben a recepciós pult felé haladt. A recepciós többször is távozásra szólította fel az elkövetőt, aki ennek eleget téve a kijárat felé indult, közben továbbra is trágár szavakat kiabált és a kezeivel hadonászott.

A tuját is kitépte a cserépből
A tuját is kitépte a cserépből
Forrás: Magyarország Ügyészsége 

Amint a férfi az utcára ért, a recepciós az üvegajtót a távvezérlő gombbal bezárta, haragjában az elkövető az ajtót tenyerével ütlegelte, az épület előtt lévő cserépben található tuját kivette és a növényt a földre dobta. A bejárati ajtóban és a cserepes növényben sérülés nem keletkezett.

Az elkövetőnek a városközpontban található szálloda főbejáratánál, a szállóvendégek,  a környező házakban lakók, illetve a járókelők által is észlelhető erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy arra, hogy a szemtanúkban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában