Tűzesetek

2024.07.12. 15:00

Sok munkát ad a hőség vármegyénk tűzoltóinak is

Csütörtöktől tűzgyújtási tilalom Komárom-Esztergom vármegyében is.

Kemma.hu

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, csütörtök óta az egész országban tűzgyújtási tilalom van érvényben. A tilalom az erdőkre és azok kétszáz méteres körzetére vonatkozik. Mivel a hőségben kiszárad a növényzet, a legkisebb szikra vagy hőforrás is képes nagy tüzet okozni a szabadban, ezért tűzvédelmi szempontból sehol nem tanácsos ilyenkor tüzet gyújtani.

A katasztrófavédelem beszámolója szerint több helyen is beavatkozásra volt szükség. Száraz fű, bokrok és egy körbála égett háromszáz négyzetméteren Vértessomló és Várgesztes között csütörtök délután. A tatabányai hivatásos tűzoltók és Vértessomló önkéntes tűzoltó egyesületének tagjai vízsugarakkal és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet.

Kigyulladt emellett a hulladék egy tatabányai szemétlerakó telepen Tatabánya külterületén, csütörtök este. A mintegy száz négyzetméter területen égett kommunális hulladékot a szakemberek vízzel, földet hordó munkagéppel oltották. A tatabányai hivatásos tűzoltók két vízsugárral megszüntették a lánggal égést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában