Bántalmazás

2024.07.16. 06:24

Mozgáskorlátozott édesanyját verte össze a férfi

Továbbra sem engednék emberek közé a mozgáskorlátozott édesanyját életveszélyesen összeverő férfit.

Kemma.hu

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki március 18-án egy Tatához közeli községben bántalmazta a mozgásában korlátozott édesanyját. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészi indítvány szerint az elkövető szabadlábon hagyása esetén megalapozottan tartani kell attól, hogy ismételten hasonló jellegű, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

Az indítvány szerint az elkövető március 18-án 6 óra 35 perc körüli időben családi házuk udvarán egy alkalommal ököllel megütötte az édesanyja arcát, aki az ütéstől a földre esett. A férfi ezután a nő járóbotjával egy alkalommal a fején megütötte.  Az ütés eredményeképp az anya életveszélyes sérülést szenvedett. A cselekmény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A férfi letartóztatását az ügyészség indítványára a nyomozási bíró március 22-én egy hónapra rendelte el, határidejét legutóbb július 22-ig hosszabbította meg. Az ügyészség az újabb indítványában a letartóztatás szeptember 22-ig történő hosszabbítását kezdeményezte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában