Volt baj!

2024.07.23. 11:22

Minden napra jutott baleset hétvégén

Pénteken Tátra, szombaton Kisigmándhoz, vasárnap pedig Esztergom-Kertvárosba riasztották vármegyénk tűzoltóit.

Kemma.hu

A katasztrófavédők szerint a hétvégi baleseteket okozhatta az is, hogy a rendkívül magas hőmérséklet következtében csökken a koncentráltságunk vezetés közben.

Július 19-én, pénteken Táton a 117-es úton, 20-án, szombaton Kisigmándnál a 13-as úton, míg 21-én, vasárnap Esztergom-Kertvárosnál a 117-es úton történt balesethez riasztották a vármegye tűzoltóit. Az egységek a balesetek helyszíneit biztosították, áramtalanították a balesetben érintett járműveket és a forgalmi akadály megszüntetését végezték.

Mint írták, hőségben fokozott figyelemmel kellene részt vennünk a közlekedésben. Ilyenkor ugynais a szívünk gyorsabban ver, az izzadás mellett fokozott idegességet tapasztalhatunk, koncentrációnk csökkenhet, reakcióidőnk nőhet így fokozott a balesetveszély ilyenkor. Nincs is kellemetlenebb egy átforrósodott gépjárművel elindulni. Indulás előtt szellőztessük át autónkat, ha tehetjük, parkoljunk árnyékban – írták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában