Bűncselekmény

2024.07.02. 09:56

Sorozatban fosztotta ki az idős embereket a szlovák férfi: mindent vitt, amit csak tudott

A Tatabányai Járásbíróság július 2-án kifosztás ügyében tart tárgyalást, melyen a bizonyítási eljárás folytatódik.

Kemma.hu

A vádirat szerint a szlovák állampolgárságú, büntetett előéletű vádlott 2021. október 10-én Oroszlányon szóba elegyedett a 80 éves sértettel, akit a lépcsőházig kísért. A lépcsőházba lépve belenyúlt a járássegítő kocsiján elhelyezett táskába, azért, hogy abból kivegye a pénztárcáját. Ezt észlelve az idős ráfogott a vádlott kezére, a férfi azonban lendületesen elindult. A sértett egyensúlyát vesztve a földre esett, a tolvaj pedig a pénztárcában lévő ötezer forinttal távozott a helyszínről.

2021. október 25-én a férfi egy oroszlányi üzlet mellett leszólította egy másik idős embert azzal az ürüggyel, hogy útbaigazítást kér, majd kitépte a nyakából az aranynyakláncát a rajta lévő medállal együtt. A bűncselekmény elkövetési értéke 82 ezer forint, amely nem térült meg.

Négy nappal később egy tatabányai ház előtt a férfi leszólította a 67 éves sértettet, követte őt a lépcsőházba és a védekezésre korlátozottan képes illető nyakából kitépte 2 aranynyakláncát az azokon lévő 4 aranymedállal együtt, melynek következtében az egyik lánc elszakadt, egy része a sértett ruházatába csúszott, a másik felét és a medálokat a vádlott magával vitte. A bűncselekmény elkövetési értéke 158 ezer forint. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában