Trükkös tolvajok

2024.07.20. 11:27

Kivágott kerékkel menekült a magyar pár a cseh sztrádán a tolvajok elől

Az autósoknak óvatosnak kell lenniük, de nem csak a közúti forgalom miatt, hanem azért is, mert egy bűnözői kör arra szakosodott, hogy meglopja vagy kirabolja őket. A beléjük botló autósok élete vagy testi épsége is veszélybe kerülhet. Egy külföldről hazafelé autózó szomódi házaspár már-már drámai esete mások tanulságára szolgálhat.

Kemma.hu

Csak szusszanni akartak, végül kis híján meglopták a házaspárt a csehországi autópálya pihenőjében. A Kemma.hu-nak a férj, Kálmán Zsolt mesélte el a drámai történetet, hogy hogyan követte őket egy furgon, miután megpróbálták ellopni mellőlük az értékeiket a saját kocsijukból bűnözők. Az emberélet sem számított nekik, könnyen balesetet is szenvedhettek volna. 

Dráma a cseh sztrádán: kiszúrták a magyarok kerekét
A feleség egyszer csal farkasszemet nézett az egyik bűnözővel. A drámai helyzet akár balesettel is végződhetett volna
Fotó: Daniel Jedzura / Forrás: Shutterstock

– Németország felől jöttünk haza kocsival az autópályán a feleségemmel, és későn, éjfél környékén Csehországban megálltunk pihenni egy benzinkútnál, a parkoló autók és kamionok között – kezdi tanulságos történetét a szomódi Kálmán Zsolt. – Aludni próbáltunk – folytatja –, majd valaki kopogott a feleségemnél. Leengedte az ablakot, és egy harminc körüli férfi valami szláv nyelven magyarázni és mutogatni kezdett, a jobb hátsó kerékre, és a szelepet birizgálta. 

Kómásan szálltam ki az autóból. Tárva-nyitva hagytam az ajtót, és hátramentem, hogy lássam, miről van szó. 

A feleségem eközben a jobb első ülésről is kinyitotta az ajtót, de nem szállt ki, így nézett hátra a férfira. Az lett neki gyanús, hogy a férfi csak neki beszélt, holott én álltam mellette.

– Ekkor bevillant neki az a sokszor emlegetett történet, hogy ilyenkor veszik ki a kocsiból a kulcsot vagy lopják el az autót, ezért visszafordult, előre, és váratlanul farkasszemet nézett egy másik férfival, aki épp behajolt, de már a pénztárcámat fogta – meséli Zsolt – És a feleségem ekkor hirtelen elkiáltotta magát, amitől a férfi elejtette a pénztárcát – idézi a drámai pillanatot.

Zsolt erre gyorsan bepattant az autóba, hogy meneküljenek a trükkös tolvajok elől, de a jobb hátsó kerékben csökkent a guminyomás. A következő pihenőnél kiderült, hogy a speciális gumit két helyen is kivágták. Tovább sietve látták, hogy egy lámpapár velük együtt lassít és gyorsít. Harmincra lassítottak, mire a lámpapár, amely egy fehér furgonhoz tartozott, végre elhaladt mellettük. Zsolték autója ekkor már imbolygott. A következő sötét parkolóban megálltak. Két fehér furgon is volt ott. Zsolt a 112-t hívta, és negyed órán belül megjelent két kedves rendőr, de Zsolték nem tudtak személyleírást adni.

Zsoltékat megnyugvás szállta meg a rendőrök érkezésével, ám a rendőrök távozásával el is hagyta. Éjjel 2 körül maradtak magukra a sötét parkolóban. Zsolt egyik barátja 14 óra tájban ért oda az új kerékkel.

A drámai események után Zsolték már óvatosabbak lesznek

– Éjszaka parkolóban és pihenőhelyen nem állok szóba senkivel, mert rosszat kell feltételeznem – vonja le az első bűnmegelőzési következtetést Zsolt. 

Pénzt, pénztárcát nem hagyok elől, és ha nagyobb összeg van nálam, azt több helyre teszem 

– vonja le a második prevenciós következtetést is, majd hozzáteszi –, de nem csak az összegről van szó, hanem arról is, hogy teljesen pénz nélkül találhatom magam külföldön.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában