Tolvajt fogtak

2024.06.19. 07:00

Már nyolcszor bukott le lopás miatt a visszaeső bűnöző, de most sem tanult hibájából

A Tatabányai Járásbíróság előkészítő ülést tart a visszaeső tolvaj ügyében. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a korábban 8 alkalommal büntetett, különös és többszörös visszaeső tolvajt ítélje fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Kemma.hu

A vádirat szerint a férfi 2023. július 21-én egy oroszlányi gazdabolt előtt kiállított, 2 fűkaszát ellopta, majd értékesítette azokat. A fűkaszákat a nyomozó hatóság lefoglalta, így a lopással okozott kár megtérült. 

A Tatabányai Törvényszék szerint a vádlott 2023. július 6-án az oroszlányi üzletben egy üveg szeszesitalt kísérelt meg ellopni úgy, hogy azt a táskájába pakolta és a pénztárnál csupán a vásárolt élelmiszert akarta kifizetni. A férfit tetten érték, így a kár megtérült. A vádlott 2023. július 15-én ugyanebben az üzletben ugyanezzel a módszerrel próbált meg szeszesitalt lopni, azonban ismét tetten érték. 

A vádlott 2023. július 13-án az oroszlányi hajléktalanszálló hátsó kerthelyiségében alvó sértett mellől ellopta a 44 ezer forint értékű telefont, amit még aznap ötezer forintért értékesített. A férfi a fenti bűncselekményeken kívül több alkalommal követett el lopást. 2023. július 7- én egy tatabányai szupermarketből 68 ezer forint értékben lopott el szeszesitalt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában