Kibercsalás

2024.06.19. 15:30

Ezzel a módszerrel csalt ki telefonon 8,5 milliót egy idős nénitől - végig a vonalban volt

A tettes 8,5 millió forintot csalt ki egy 75 éves asszonytól. Nem sokon múlt a nagyobb baj, de a rendőrség közbenjárására a tranzakciót megszakították, így a pénz végül a tulajdonosánál maradt.

Kemma.hu

Nem sokon múlt a többmilliós kára annak a 75 éves néninek, akit június 11-én telefonon hívott fel egy kiberbűnöző. A csaló azt a sztorit adta elő, hogy az asszony fia házat akar vásárolni, amelynek foglalója 8,5 millió forint.

Arra kérte a nőt, hogy személyesen menjen be a bankfiókjába, ahol az utalást mihamarabb teljesíteni tudja. Amíg a néni intézkedett, a csaló végig vonalban volt vele. A sértett így csak az utalás végeztével hívta a fiát, aki elmondta, hogy az ismeretlen telefonáló valótlan dolgokat állított, és becsapta őket.

Szerencsére a gyanús utalást követően a bankfiókvezető-helyettes értesítette a rendőrséget. Nyári Dávid rendőr százados pedig egyértelműen megállapította, hogy a hölgy csalás áldozatává vált, és soron kívül intézkedett a pénzt fogadó bank számláján az összeg azonnali lefoglalásáról. A rendőrség tájékoztatása szerint a gyors reagálásnak köszönhetően a teljes vagyont visszaszerezték. Később kiderült, hogy az áldozat korábban egy internetes oldalról rendelt, ahol megadta bankkártyája összes adatát.

Boross Zoltán László rendőr ezredes, vármegyei rendőrfőkapitány eredményes és gyors szolgálatellátásáért jutalomban részesítette Nyári Dávid r. századost, a Komáromi Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztály vezetőjét
Boross Zoltán László rendőr ezredes, vármegyei rendőrfőkapitány az eredményes és gyors szolgálatellátásáért jutalomban részesítette Nyári Dávid rendőr századost, a Komáromi Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztály vezetőjét
Forrás: police.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában