Rablás

2024.06.24. 12:10

Cigiért könyörgött, de végül eszméletlenre verte áldozatát az agresszor

Az Esztergomi Járásbíróság előkészítő ülést tart rablás bűntette és más bűncselekmény vétsége miatt. A vádlott cigarettáért könyörgött, de ahelyett, hogy elfogadta volna azt, végül a sértetett ájulásig verte.

Kemma.hu

A vádirat szerint a korábban 12 alkalommal büntetett vádlott 2023. június 06-án 21 óra körül, kerékpárral közlekedett Oroszlányon, a Rákóczi úton, amikor felfigyelt az ittas állapotú sértettre, cigarettát kért tőle, amit a sértett elutasított. A vádlott ezután könyörögve kérte a cigarettát, amiért a sértett megsajnálta és közölte, hogy a garázssornál lévő eresz alatt - mivel eleredt az eső - sodor neki egyet. 

A vádlott ezt követően a sértettel az egyik garázs előtti részhez ment, azonban nem várta meg, hogy a férfi cigarettát sodorjon neki, hanem hirtelen nagy erővel, ököllel a sértett gyomrába vágott, illetve szintén ököllel arcon ütötte, amelynek következtében a sértett a garázs falába ütötte a fejét, eszméletét elvesztette és összerogyott. A vádlott ekkor a sértett nadrágja zsebéből kivette a 80.000 forint értékű mobiltelefonját, valamint 2.000 forint értékű pénztárcáját, amelyben a sértett 12.000 forint összegű készpénze, okmányai, valamint bankkártyái voltak, majd a kerékpárral távozott a helyszínről. Útközben a sértett telefonját egy garázs tetejére dobta, a pénztárcát átkutatta, a készpénzt saját céljára fordította, a pénztárcát és az iratokat pedig egy kukába dobta.

Az eljárás során a készpénz kivételével az eltulajdonított értéktárgyakat a nyomozó hatóság megtalálta, lefoglalta és a sértettnek visszaadta. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában