Megáll az ész

2024.06.26. 10:54

Videón a durva baleset: féktelenül tarolt a sofőr az M1-esen

Íme a tökéletes példa arra, hogy miért fontos a követési távolság betartása, illetve a vezetés közbeni folyamatos fókusz. Három autót tarolt le baleset közben egy sofőr az M1-es autópályán.

Kemma.hu

Az MKIF Zrt. - Az ország útja tette közzé hivatalos Facebook-oldalán azt a felvételt, amelyen egy figyelmetlen sofőr okozott balesetet az M1-es autópályán

Mint írják, az eset az M1-esen, napsütésben történt. A sebességhatár és a követési távolság be nem tartása miatt – minden valós ok nélkül – fantomdugó alakult ki. A torlódás végébe érkezett a belső sávban egy szürke autó, nem pont a megfelelő sebességgel. A sofőr későn kapott észbe, tövig taposta a féket, de ez sem segített rajta: három autót tolt össze. A videofelvétel alapján a féktávolság 50-60 méter lehetett.

Megjegyzik tovább, hogy csak megfelelő műszaki állapotú gépjárműveddel hajtson ki mindenki a forgalomba Vegyétek figyelembe hányan utaztok vagy milyen rakománnyal közlekedsz, ugyanis ennek függvényében változhat a fékút. Kizárólag a vezetésre koncentráljon mindenki, főleg, ha sűrű a pálya forgalma. A sebességet az utazás körülményeknek és a gépjárműved sajátosságainak megfelelően válasszátok meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában