Lopás

2024.05.28. 12:58

Videón a trükkös tankolás: kannába csorgatta az üzemanyagot a benzinkutakon

A Komáromi Járási Ügyészség folytatólagosan, kisebb értékre elkövetett lopás bűntette és jármű önkényes elvétele bűntette miatt benyújtott vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a férfival szemben, aki üzemagyagot lopott, erről pedig videófelvétel is készült.

Kemma.hu

A vádirat szerint, és mint azt  dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, a férfi egy olajipari gazdasági társaságnál dolgozott, a komáromi telephelyen a készletelszámolásokat, a tankautó töltő technológiai felügyeletét látta el. A telephelyen lévő járműveket a dolgozók kizárólag a munkakörük ellátása céljából használhatták. Mindegyikhez külön üzemanyagkártya tartozott, melyet a gépkocsiban tároltak.

Az elkövető is jogosult volt használni két gépkocsit. A férfi 2021. február 10. és április 17. között rendszeres haszonszerzés végett, tizenegy alkalommal üzemanyagot tulajdonított el a munkáltatójától úgy, hogy magához vette a sértett két üzemanyagkártyáját, majd több, egyenként 20 literes, üres üzemanyagkannát helyezett el a két gépkocsiban. A vádlott ezután a gépkocsikat jogtalanul használva, a komáromi, tatai, illetve vértesszőlősi benzinkutakra hajtott, ahol nem a munkáltatója gépkocsijába töltötte az üzemanyagot, hanem a magával vitt kannákba.

A férfi  a kannákba töltött üzemanyagért nem fizetett, hanem annak ellenértékét a sértett üzemanyagkártyáival térítette meg, ugyanakkor a kannákba töltött üzemanyagot saját használatra magával vitte. Az elkövetési érték így összesen 279 ezer 459 forintra rúgott.

A bíróság a férfival szemben 1 év 6 hónap, végrehajtásában, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, valamint kötelezte a sértett kárának megfizetésére. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában