Nyakon szúrta

2024.05.30. 14:34

Fellebbezett a nő, akit emberölés kísérlete miatt tartóztattak le

Az emberölés bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség ismét eredményesen indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a nőnek, aki tavaly május 31-én egy tatabányai lakásban az ismerősére támadt, és egy késsel nyakon szúrta őt.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, az italozó életmódot folytató, büntetett előéletű nő május 31-én, hajnali 1 órakor egy tatabányai lakásban a vele ott tartózkodó férfira támadt, majd egy késsel nyakon szúrta. A rendelkezésre álló adatok szerint a nő elfogásakor, amikor meglátta a helyszínhez érkező járőrautót, a rendőrök elől futva, felszólítás ellenére megpróbált elszökni, amellyel csak azért hagyott fel, mert a gépkocsival utolérték.

Az elkövető letartóztatását a bíróság 2023. június 02-én rendelte el, legutóbb 2024. június 02-ig hosszabbította meg a határidejét. Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, az ügyészség a letartóztatás két hónappal történő hosszabbítását  indítványozta, az indítvány szerint továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye.

Az indítvány alapján a bíróság ülést tartott, azon az elkövetőt meghallgatta, mely után a letartóztatást 2024. augusztus 02-ig meghosszabbította. A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető fellebbezést jelentett be – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában