Időjárás

2024.01.25. 04:25

Szelet hoz a csütörtök - mondjuk, milyen idő lesz Komárom-Esztergomban

A hőmérséklet 10 fok köré enyhül.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint január 20-án csütörtökön változóan felhős időre számíthatunk, számottevő csapadék nélkül. Felhőátvonulások mellett többórás napsütés valószínű, az északkeleti tájakon azonban továbbra is több lehet a felhő.

Elvétve előfordulhat zápor. Erős, olykor viharos lesz a nyugati, északnyugati szél. A legerősebb széllökések a Győr-Budapest-Szeged vonal szélesebb sávjában valószínűek. Napközben 10 fok köré enyhül az idő.

Forrás: met.hu

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük.

A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre, agyvérzésre való hajlam, és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások, mint a szívinfarktus és a stroke. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában