Internetes csaló

2023.07.27. 08:16

Aljas módon csalt ki pénzt egyedülálló nőktől a férfi: most a tatabányai bíróságon felel

A férfi egy 75 éves, tatabányai nőt is megvezetett, akitől majd' két millió forintot kért azzal az indokkal, hogy a pénzt a nő elköltöztetésére fordítja.

Kemma.hu

A csalás bűntette miatt  indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki vagyon elleni bűncselekmények miatt kilencszer volt büntetve és két, internetes oldalon megismert nőnek okozott kárt – adta hírül Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője. 

A vádirat szerint a férfi internetes oldalon ismerte meg a 75 éves, tatabányai nőt, akivel megegyezett abban, hogy Pécsre fogja költöztetni, ahol majd gondoskodik róla, eltartási szerződést kötnek. A férfi 2020. július 28-án a tatabányai bankfiókban a bankszámlájáról felvetetett 800 ezer forintot azzal a valótlan indokkal, hogy abból megvásárolja azt a gépkocsit, amivel Pécsre költözteti. A férfi 2020. július 30-án ugyanitt 1 millió forintot vetetett fel a sértettel azzal, hogy azt az összeget a sértett költöztetésére fordítja. A sértett az így felvett pénzt mindkétszer átadta a férfinak, aki azonban a költöztetés érdekében semmit nem tett, a sértettről való gondoskodás nem állt szándékában.

A férfi internetes oldalon ismerte meg a 66 éves kaposvári nőt, akivel szerelmi viszonyt alakított ki. A férfi 2020 júniusában megkérte a nőt arra, hogy vásároljon a saját nevében, de a férfi részére egy 204 ezer 999 forint értékű laptopot oly módon, hogy a törlesztőrészleteket a férfi fogja fizetni. A férfi a törlesztőrészleteket nem fizette, így az áruvásárlási hitelt nyújtó bank a sértettel fizettette ki a termék teljes vételárát. A férfi 2020 nyarán a sértettől 130 ezer forint készpénzt kért kölcsön, valamint aranyékszereket kért el, azzal a céllal, hogy azokat zálogba adja és így szerezzen pénzt. A sértett átadta a pénzt a férfinak, valamint összesen 780 ezer forint értékben adott át ékszereket. A férfinak ígéretével szemben nem állt szándékában a laptop törlesztőrészleteinek megfizetése, illetve a pénz és ékszerek ellenértékének visszafizetése.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetett férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje, valamint kötelezze a sértettek kárának megfizetésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában