Pénzbírság

2023.06.15. 07:00

Kicsi Nissan és női sofőrje 18 vonat közlekedését akadályozta meg Komáromban

Majd' negyedmilliót kell kicsengetnie a nőnek, aki Komáromban tört sorompót.

Kemma.hu

Közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványa alapján a Komáromi Járásbíróság 225 ezer forint pénzbüntetésre ítélte az a sofőrt, aki sorompót tört le Komáromban. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a nő cselekménye a vasúti közlekedésben részt vevő személyek életét, testi épségét veszélyeztette, a baleset során személyi sérülés nem történt.

A tényállás szerint az elkövető március 15-én 11 óra 35 perckor Komárom lakott területén, az 1. számú főúton Tata felől Győr irányába vezette az autóját. A nő a fény- és félsorompóval biztosított vasúti kereszteződéshez ért, ahol a tilos jelzésnél kialakult járműsor negyedik tagjaként megállt. Ezt követően a vasúti átjáró sorompókarja egy vasúti szerelvény elhaladása után felnyílt, azonban a fénysorompó továbbra is tilos jelzést mutatott. Ennek ellenére a nő alacsony sebességgel, anélkül, hogy az átjárón történő folyamatos áthaladása biztosított lett volna,  a vasúti átjáróba hajtott.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Ennek során a sorompó csapórúdja a kocsi csomagtartójára csukódott. Eközben a sofőr észlelte az átjáró felé közelítő személyvonatot, ezért a veszélyhelyzet megszüntetése érdekében a vasúti átjáróban tolatni kezdett, eközben a sorompókart letörte. A személyvonat azt követően haladt át a vasúti átjárón, miután a nő elhagyta azt. Ezután a nő a csapórúd letörését telefonon bejelentette és a helyszínen megvárta az intézkedő hatóságokat.

A bejelentést követően a vasúttársaság szakemberei a vasúti átjárót biztosító sorompót 2023. március 15-én 12 óra 40 perckor helyreállították. A bűncselekmény következtében 15 személyszállító vonat összesen 86 percet és három tehervonat 22 percet késett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában