Rongálás

2023.05.05. 11:17

Videó: elrontotta a PIN-kódot, dühében szétverte a bankautomatát a tatabányai férfi

A gyanúsított a rongálással majd' 400 ezer forintnyi kárt okozott. Tettét beismerte, majd a banknak öt részletben megfizette az okozott kárt.

Kemma.hu

A rongálás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség az eljárást megszüntette azzal a férfival szemben, aki megrongált egy tatabányai bankautomatát, ám az általa okozott kárt közvetítői eljárásban megtérítette – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője. A férfi a cselekményével egyébként közel 400 ezer forintos kárt okozott.

Az elkövető 2022. április 3-án 22 óra 15 perc körül egy tatabányai szupermarket épületének oldalán lévő ATM-berendezés monitorját többször megütötte, amelynek eredményeképpen az be is törött. A férfi azért bőszült fel, mert sikertelen volt a készpénzfelvétele és az automata a bankkártyáját PIN-kód rontás miatt bevonta.

A gyanúsított cselekménye következtében keletkezett 393 ezer 715 forint rongálási kár keletkezett. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az ügyészség megállapította, hogy a bűncselekmény következményeinek jóvátétele várható, ezért a büntetőeljárást hat hónapi időtartamra felfüggesztette a közvetítői eljárás lefolytatása céljából. Az elkövető a bűncselekménnyel a sértettnek okozott sérelmet jóvátette, a banknak okozott kárt öt részletben megfizette, ezért az ügyészség az eljárást megszüntette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában