Helyi kék hírek

2021.11.19. 18:50

24 migránst próbált átcsempészni a fiatal román férfi, most letartóztatták

24 afgán migránst próbált meg a román férfi átcsempészni Ausztriába. A tatabányai egyenruhások állították meg a román jelzésű tehergépkocsit az 1-es főúton.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség elrendelte annak a 24 éves román állampolgárságú férfinak a letartóztatását egy hónapra, aki ellen embercsempészés bűntette miatt indult ügy, miután 24 afgán állampolgárságú férfit találtak a járművében – tudtuk meg Puskásné Sárközi Ritától , a Tatabányai Törvényszék sajtótitkárától.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az egyenruhások november 18-án 23 óra 53 perckor az 1-es számú főúton megállítottak egy tehergépkocsit, amiben 24, magát afgán állampolgárnak valló személy utazott. Az információk szerint Magyarország déli határszélére embercsempészek segítségével érkeztek az illegális migránsok, akik nem rendelkeztek érvényes úti okmányokkal vagy beutazási és tartózkodási engedéllyel. A román férfi azzal a szándékkal vette fel őket, hogy jogellenesen Ausztriába juthassanak. A rendőrség tájékoztatása szerint az egyenruhások a 24 éves román sofőrt és utasait elfogták és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A Tatabányai Járásbíróság az elkövető letartóztatását egy hónapra elrendelte, melynél figyelembe vették, hogy a gyanúsított külföldi állampolgár, Magyarországhoz nem kötődik, így vélhetően szabadlábon hagyása esetén elérhetetlenné válna, illetve megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsított a még ismeretlen és ki nem hallgatott társával összebeszélne, befolyásolná őt, mellyel a bizonyítást megnehezítené vagy meghiúsítaná. A végzést az ügyész, a gyanúsított és védő is tudomásul vette, így az végleges – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

Fotó: police.hu
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában