nem jogerős

2019.11.05. 13:50

Lopás miatt elítélték az óbudai gyilkosság gyanúsítottját Tatabányán

Nem jogerősen másfél évet kapott a jelenleg is letartóztatásban lévő férfi, akit egy 18 éves lány meggyilkolásával is gyanúsítanak.

Kemma.hu

72169031_2385123815059810_101728958990516224_n

Forrás: Police.hu

Sz. T.-t amellett, hogy egy 18 éves lány meggyilkolásával gyanúsítják, más ügyei miatt már korábban is felelősségre akarták vonni. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a férfi a gyanú szerint a fővárosban végzett 18 éves barátnőjével. A lány holttestét szeptember végén találták meg, a férfit azonban már a holttest megtalálása előtt néhány nappal elfogták, miután hamis adatot diktált be az őt igazoltató rendőröknek.

A kapitányságon kiderült, hogy a férfi ellen a bíróság lopás vétség és magánlaksértés miatt elfogatóparancsot adott ki, ezért a férfit átszállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe. Négy nappal később találta meg egy füvet nyíró férfi a lány holttestét egy óbudai telken. A nyomozás során felmerült: Sz. T. végezhetett szeptember közepén a 18 éves lánnyal.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk: Sz. T. előkészítő ülését hétfőn tartotta meg a Tatabányai Törvényszék korábbi ügyei miatt. Kettő rendbeli lopás bűntette (a lopásban a vádat azért módosították bűntettre, mert azt azt rendszeres haszonszerzés végett, azaz üzletszerűen követte el) és magánlaksértés vétsége miatt az ügyész indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlott a bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy őt a bíróság 1 év 6 hó börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje. A férfi beismerte tettét, és a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, amelynek alapján a bíróság a beismerő vallomást végzéssel elfogadta, és az ítéletet az ügyiratok alapján hozta meg.

A bíróság a vádlottat 1 év 6 hó börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, de Sz. T. és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést. Az ügyész indítványára a bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta az ítélet kihirdetését követően. A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a hajléktalan, csavargó életmódot folytató vádlott 2018. július 7-12. között jogosulatlanul bement egy szárligeti lakatlan házba, az ingatlan fürdőszoba ablakán keresztül. Információnk szerint a ház nevelőszülei otthona volt.

A férfi 2018. július 12-ig a házban életvitelszerűen tartózkodott, engedély nélkül. Az ott tartózkodása alatt összesen 74 ezer 750 forint kárt tett a ház berendezésében. A férfi a házból hangfalakat, két bőrkabátot és egy hifi berendezést is elvitt, összesen 54 ezer 400 forint értékben. Mindemellett 2018 augusztusában öt alkalommal tulajdonított el jogtalanul péksüteményeket az egyik szárligeti bolt bejárata mellől, mellyel összesen 21 ezer 456 forint kárt okozott.

Sz. T. az óbudai gyilkosság miatt jelenleg is letartóztatásban van.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában