az igazság arcai

2019.05.08. 14:20

A jogi tudatosságra is felhívnák a figyelmet a törvényszéki rajzpályázattal

„Az igazság arcai – a jog és a bíróság színesben” címmel hirdet rajzversenyt a Tatabányai Törvényszék a társadalmi felelősségvállalás jegyében.

Sugár G.

Forrás: Shutterstock.com

A Tatabányai Törvényszék a társadalmi felelősségvállalás jegyében, az általa folytatott Nyitott Bíróság program keretei között a ZOOM Egyesülettel együttműködve hirdeti meg gyermekeknek szóló rajzpályázatát, amelyre az általános és középiskolás korosztály, valamint speciális intézmények tanulói jelentkezhetnek.

A pályázat célja a jogi tudatosság elősegítése, az adott korosztály igazságszolgáltatással kapcsolatos szemléletének megismerése. Emellett szeretnék hangsúlyozni az egészséges, valamint a fogyatékkal élő, vagy tartósan beteg gyermekek közötti kommunikáció fontosságát, a pályázati együttműködésből eredő kapcsolatok kialakításának lehetőségét.

A pályaműveket az alsós általános iskolások az alábbi tematika alapján készíthetik el: Az igazságos bíró kategória középpontjában a népmesékből is táplálkozó bíró képének megrajzolása áll.

A felsőbb évfolyamosok: Az igazságos bíró mellett a Mindennapi jogainkat is megrajzolhatják, amely a fiatalok mindennapjait ábrázolhatja egy-egy jogi helyzet bemutatásával.

A középiskolások már három kategória közül választhatnak: a Mindennapi jogaink mellett választhatják a Tegyem, vagy ne tegyem? kategóriát, amely a fiatalok életében kivételesen megjelenő kihívásokat ábrázolhat, s ezeknek jogi vonatkozásait. Emellett választhatják A bírói döntés felelőssége című kategóriát is, amely az igazságszolgáltatást vagy a bíróság vagy bíró szerepét hivatott ábrázolni a fiatalok szemével.

Május 20-ig várják a pályázatokat

Pályázni rajzzal, grafikával, festménnyel, számítógépes grafikával is lehet, a technikára és a pályamű címére vonatkozó megkötés nincs. Egy pályázó legfeljebb két témában nyújthat be pályaművet. A pályaműveket A/4-es formátumban kell elkészíteni. A hátoldalán fel kell tüntetni: a pályamű címét, készítőjét és annak életkorát. A pályaműveket elektronikus úton is el kell küldeni a [email protected] e-mail címre legkésőbb május 20-ig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában