bukta

2018.10.24. 08:51

3,7 milliós Rolexet loptak Szomódról: vádemelés a trió ellen

A három betörő a rendőrök elől még éppen meg tudott lógni, de azzal nem számoltak, hogy ahol 3,7 milliós Rolex van, ott más is.

Kemma.hu

A három betörő a rendőrök elől még éppen meg tudott lógni, de azzal nem számoltak, hogy ahol 3,7 milliós Rolex van, ott más is.

Forrás: Shutterstock

A Tatai Járási Ügyészség nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot három férfival szemben, akik egy családi házból egy Rolexet tulajdonítottak el, ám a ház biztonsági rendszere rögzítette akciójukat. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a többszörös visszaesőnek minősülő elsőrendű és harmadrendű vádlottat fegyházbüntetésre, és a közügyektől eltiltásra, az ugyancsak büntetett előéletű másodrendű vádlottat börtönbüntetésre és a közügyektől eltiltásra ítélje.

Dr. Reszl Ildikó főügyésztől megtudtuk, hogy a három férfi még március 11-re virradó éjjel mászott be a kerítésen egy szomódi családi ház udvarára, majd az elsőrendű vádlott egy csavarhúzóval a ház egyik bukóra nyitott ablakát kifeszítette, miközben másodrendű vádlott a falra szerelt riasztót letépte. Ezután a másodrendű vádlott a kifeszített ablakon át bemászott a lakásba, és a belülről kinyitott teraszajtón át a társait is beengedte.

A vádlottak a lakás minden helyiségét átkutatták, amely közben a biztonsági rendszer értesítést küldött az otthonában nem tartózkodó sértettnek, aki a rendőrségre bejelentést tett. A trió közben talált egy 3 millió 747 ezer .958 forint értékű Rolex órát, amellyel aztán elmenekültek, amikor a rendőrök megérkeztek a helyszínre.

A nyomozók az ingatlan biztonságikamera-felvételei alapján azonosították a betörőket, és két nappal később az elsőrendű vádlottat már el is fogták. Ő a saját ácsi otthona udvarán rejtette el az órát, amelyen a házkutatás során átadott a rendőröknek, akik pedig azt visszaadták a tulajdonosnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában