bukta

2018.10.13. 10:37

Még az őrnek is szólt, hogy lopni fog. Csoda, hogy lebukott a részeges MacGyver?!

A férfi abból a szempontból becsületesnek mondható, hogy szólt előre és a dobozt is visszatette a helyére. Na de ami a kettő között történt...

Kemma.hu

Forrás: parade.com

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki egy tatabányai áruházban úgy követett el lopást, hogy előtte a biztonsági őrrel közölte, hogy mindenképpen pénzre van szüksége, ezért ne figyelje őt. A büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben az azt indítványozták, hogy a Tatabányai Járásbíróság börtönbüntetésre, valamint a közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje.

Dr. Reszl Ildikó főügyésztől megtudtuk, hogy a tolvaj szeptember 21-én 13 óra 40 perckor ittasan érkezett az áruházba, ott a biztonsági őrrel közölte, hogy mindenképpen pénzre van szüksége, ezért megkérte, hogy ne figyelje őt. A biztonsági őr jelezte neki, hogy a kollégák is figyelnek, nem csak ő, de ez a férfit nem tántorította el.

Leemelt a műszaki osztály egyik polcáról egy az áruvédelmi dobozban lévő, 26.999 forint értékű mobiltelefont, majd a próbafülkében igazi MacGyverként megbuherálta a dobozt: öngyújtójának lángjával a fedőlapot megolvasztotta, majd kifeszítette, a készüléket pedig a ruhája alá rejtette. Mindezek után az üres az áruvédelmi dobozt visszavitte a műszaki osztályra.

A vádlott ezt követően az önkiszolgáló kasszáknál a nála lévő élelmiszert kifizette, de még mielőtt távozhatott volna az áruházból, a biztonsági őr megállította. A lopási kár megtérült.

Vannak nála „ügyesebb” bolti szarkák is egyébként: egy tatabányai üzletből egy férfinek például sikerült hangfalat lopnia, a rendőrök pedig a biztonsági kamera felvétele alapján az emberek segítségét kérték, hogy elkaphassák.

(Főoldali kép: parade.com)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában