Időjárás

2024.07.18. 04:30

Nem tágít, marad a hét hátralévő részében is a kánikula

Mondjuk, milyen lesz az időjárás csütörtökön.

Kemma.hu

A koponyeg.hu előrejelzése szerint csütörtökön túlnyomóan napos strandidő lesz. Csak kevés helyen fordulhat elő zivatar. 36 fok körüli forró időnk lesz.

A HungaroMet kiadta az elsőfokú, sárga figyelmeztetést Komárom-Esztergomra a heves zivatarok miatt csütörtökre is. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat ilyenkor.

A prognózisuk szerint csütörtökön napos idő várható általában kevés gomolyfelhő mellett, de a középső országrészben egy összeáramlási zóna mentén, valamint a déli és keleti határvidéken több lehet a gomolyfelhő. Ezeken a tájakon előfordulhat néhol zápor, esetleg zivatar, de az ország döntő részén nem valószínű csapadék. Estére nagy területen kiderül az ég, viszont nyugat felől felhőzet érkezhet. Az északi, északkeleti irányú szelet a Dunántúl északi, északnyugati részén és keleten továbbra is nagy területen kísérhetik élénk, északkeleten erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 30 és 36 fok között várható, de az Alföld déli részén a 37 fok is előfordulhat.

Forrás: met.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!