Időjárás

2024.07.17. 04:30

Marad a durva hőség, de elszórtan lehet frissítő csapadék is

Mondjuk, milyen időjárás lesz szerdán.

Kemma.hu

A koponyeg.hu előrejelzése szerint szerdán a sok napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarja, elszórtan lehet frissítő csapadék. Az északias szél élénk marad. 34-40 fokos országos hőség lesz.

A HungaroMet kiadta az elsőfokú, sárga figyelmeztetést Komárom-Esztergomra a heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat ilyenkor.

A prognózisuk szerint szerdán az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett általában sok napsütés várható. Délelőtt kisebb számban, délutántól viszont egyre több helyen - legkisebb eséllyel az Északnyugat-, Nyugat-Dunántúlon - alakulnak ki záporok, zivatarok. Az intenzívebb cellákat felhőszakadás, viharos szél, jégeső is kísérheti, néhol heves zivatar sem zárható ki. Az északi szél főként a Dunántúlon és északkeleten élénk, néhol erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán nagyrészt 30 és 37 fok között várható, de az Alföld délkeleti felében továbbra is előfordulhatnak ennél pár fokkal magasabb értékek.

Forrás: met.hu

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!