Időjárás

2024.07.21. 04:28

Itt már napsütés se kell a hőséghez! - ilyen időjárásra számítsatok ma

Az átlaghőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint július 21-én, vasárnap 30 és 35 fok között alakul a hőmérséklet. A HungaroMet prognózisa szerint az ország területén vasárnap éjfélig
többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Elszórtan valószínű eső, zápor, délen, délnyugaton zivatar is előfordulhat. Éjszaka nyugaton, majd vasárnap másutt is csökken a felhőzet, ekkor már sok napsütés valószínű.

Éjszaka az ország területén bárhol, holnap pedig főleg az északkeleti harmadban alakulnak ki újabb záporok, zivatarok. Az északkeleti, északi szelet ma élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 17 és 22 fok között valószínű, nyugaton lehet néhol kissé hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 28 és 33 fok között alakul.

Forrás: met.hu

A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás.

Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!