Időjárás

2024.06.29. 04:25

Szikrázó nyári idő vagy zivatar? - ilyen lesz az időjárás szombaton

30-35 fokos, országos hőség ígérkezik.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint június 28-án, szombaton szikrázó nyári napsütés valószínű, esetleg északkeleten fordul elő zápor. Élénk lesz az északkeleti szél.

A HungaroMet a pénteken délután kiadott figyelmeztetést visszavonta, előrejelzésük szerint a sok napsütés mellett főként az ország északkeleti harmadán törhetnek magasabbra a gomolyfelhők, melyekből helyenként kialakulhat zápor, zivatar. A zivatarokat leszámítva mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul.

Forrás: met.hu

A mai napon fronthatás nem terheli szervezetünket. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A meleg, zivataros időben fülledtté válhat a levegő. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, nyugtalanság, a légúti betegeknél nehézlégzés. Az arra érzékenyeknél álmosságérzet és nagyfokú fáradékonyság jelentkezhet. Jelentősebb egészségügyi panasz esetén (fulladás, légszomj) kérjen orvosi segítséget!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!