Időjárás

2024.05.22. 04:30

Továbbra is érvényben van a figyelmeztetés: heves zivatarok törhetik meg a nyárias időt

Mondjuk, milyen lesz az időjárás szerdán.

Kemma.hu

A Hungaromet kiadta szerdára is az elsőfokú, sárga figyelmeztetést Komárom-Esztergomra a heves zivatarok lehetséges kialakulása miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat ilyenkor.

A prognózisuk szerint szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás, de délelőtt az északkeleti harmadban és az Északnyugat-Dunántúlon még kevesebb napsütés várható. Délelőtt hazánk északi felén, délután már inkább az északkeleti, keleti harmadban és a nyugati, valamint déli határvidéken számíthatunk záporra, zivatarra. A délnyugatira, nyugatira forduló szél többfelé megélénkül, helyenként - főként zivatarok mentén - megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 28 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb idő.

Forrás: met.hu

A koponyeg.hu előrejelzése szerint szerdán reggelig sokfelé várható zivatar. Heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. Napközben szakadozik a felhőzet, de az újra megnövekvő gomolyokból újra kialakulnak záporok, zivatarok - nagyobb eséllyel délen, délkeleten. 17-24 fok várható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!