Időjárás

2023.03.10. 14:19

Kiadták a riasztást Komárom-Esztergomra: jégeső és tomboló szél érkezhet

Csapadékban gazdag lehet a péntek délután. Térségünkben nem csak zivatarokra, jégesőre és viharos szélre is lehet számítani.

Kemma.hu

Ahogy arról már beszámoltunk, délutántól vármegyénk térségében és az egész Dunántúlon lehet zivatarokra számítani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom vármegyére már nem csak az elsőfokú figyelmeztetést, a citromsárga riasztást is kiadta a heves zivatarok veszélye miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Forrás: met.hu

A meteorológia előrejelzése szerint a kora délutáni óráktól zivatarok kialakulására kell számítani, melyek akár rendszerbe is szerveződhetnek. Zivatarokra legnagyobb esély a Dunántúlon (annak is főleg a délkeleti felén), a Duna vonalában és az Északi-középhegység térségében mutatkozik. A cellákat intenzív csapadéktevékenység (rövid idő alatt 20-30 milliméter), viharos széllökések (60-80 kilométer/óra), illetve jégeső (általában < 2 centiméter) kísérheti. Az esti, késő esti órákra a zivatarok kelet, északkelet felé helyeződve fokozatosan megszűnnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!