Átigazolás

2024.08.06. 11:49

Az újpestiek Eb-hőse zöld-fehérben folytatja pályafutását

A svájci St. Gallen együttesében folytatja pályafutását a magyar labdarúgó-válogatott támadója, Csoboth Kevin. A skótok elleni Eb-mérkőzésen emlékezetes gólt szerző futballista távozása az Újpest elnöke szerint nem pénzkérdés volt, hanem egy személyes döntés.

MW

Csoboth Kevin

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Újpest hivatalos honlapján tudatta, hogy a tízszeres magyar válogatott Csoboth Kevin a svájci élvonalban szereplő St. Gallen csapatában folytatja pályafutását – olvasható az Origo oldalán

240623_KMA (46)
A skótok elleni mérkőzésen győztes gólt szerző Csoboth Kevin
Fotó: Koncz Márton / Forrás: Nemzeti Sport

Örülnek, hogy őket választotta

A kontinenstorna után nem volt titok, volt érdeklődés a skótok ellen csodálatos gólt szerző Csoboth iránt, aki végül a svájci élvonalban szereplő St. Gallenben folytatja. A klub honlapja szerint a magyar játékos 2028-ig szóló megállapodást írt alá – számolt be róla a Magyar Nemzet.

Kevin gyors, fordulékony és gólérzékeny futballista, aki több helyen is bevethető elöl. Fiatal kora ellenére van nemzetközi tapasztalata, és örülünk, hogy bennünket választott

– közölte Roger Stilz, a svájciak sportigazgatója. 

Az 1879-ben alapított St. Gallen a legrégebbi svájci futballklub, ám mostanáig csupán két bajnoki címet (1904, 2000) és egy Svájci Kupát (1969) nyert. A 2000-es években kétszer kiesett a másodosztályba, de az utóbbi tíz évben stabilizálta helyét az élvonalban. Hazai meccseit a 19 694 férőhelyes Kybunpark Stadionban vívja. A távozásról természetesen Csoboth előző klubja is hírt adott.

A közös út véget ért

A hivatalos közleményben megszólalt az Újpest FC elnöke is, aki szerint nem pénzkérdés volt a válogatott focista távozása.

Ez egy személyes döntés. Ő úgy érezte, váltania kell ahhoz, hogy még magasabb szinten tudja folytatni a pályafutását, mi pedig a magyar labdarúgás és a magyar válogatott érdekeit szem előtt tartva úgy döntöttünk, nem gördítünk akadályt a távozása elé. Kevinért már több mint egy éve is érkezett komoly ajánlat, ám ő a kiemelkedő fizetés és a külföldi karrier helyett akkor úgy döntött, marad és segíti a klubot a bennmaradás kiharcolásában. Ezt és minden mást, amit az Újpestért tett, köszönünk neki! Óriási büszkeség, hogy 60 év és Bene Ferenc után újra újpesti gólszerzőt ünnepelt az egész ország egy Európa-bajnokságon

nyilatkozta a sportvezető

A korábban a portugál Benfica korosztályos csapataiban is megfordult Csoboth 2022 nyarán Fehérvárról igazolt az Újpesthez, amelynek színeiben 65 meccsen 13 gólt szerzett és 11 gólpasszt is adott.

Nehéz szívvel hoztam meg ezt a döntést, hiszen még szinte gyerekként érkeztem, most pedig válogatott játékosként távozom. Mégis nyugodt vagyok, mert kizártnak tartom, hogy olyan helyzetbe kerüljön a klub, mint amilyenben akkor volt, amikor visszautasítottam egy komoly ajánlatot, és inkább maradtam segíteni

– mondta el Csoboth Kevin az átigazolása után.

A közös utunk most véget ért, de remélem, magamra húzhatom még az Újpest mezét!

– búcsúzott az Újpesttől Csoboth, aki a hétvégi Paks elleni bajnokin sem került be a meccskeretbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában