Bulvár-celeb

2024.06.22. 06:05

Mi történt? Galambos Lajos börtönben marad

A zenész a napokban várta a döntést, hogy több mint egy év után végre házi őrizetbe kerülhessen, a papír azonban nem érkezett meg. Galambos Lajos továbbra is hűvösön marad.

MW

Galambos Lajos

Forrás: Bors

Galambos Lajos 2023 áprilisa óta tölti a berettyóújfalui börtönkórházban a rá jogerősen kiszabott 3 év hat hónapos büntetését. 

A zenészt víz-, gáz- és áramlopási ügy miatt ítélték letöltendő börtönbüntetésre, de cellában egy percet sem töltött, tekintettel az egészségügyi állapotára 

- írja a Bors.

Kérelmek az előzetesre 

Lajcsi már  bevonulása előtt jelezte a bíróságnak, hogy gyógyíthatatlan betegsége van, úgynevezett COPD, más néven tüdőtágulat, amit a zenész szerint nem tudnak börtönkörülmények között rendesen kezelni, ezért szeretné, ha az otthonában tölthetné le a büntetést, házi őrizetben, otthonápolás kereteim belül. Galambos az ügyvédjén keresztül eddig két kérvényt nyújtott be, de mindkétszer elutasította a bíróság arra hivatkozva, hogy a börtönkórházban megfelelő ellátásban részesül a fogvatartott.

Galambos Lajost nem engedték haza  

A zenész sokszor volt nagyon mélyen lelkileg az elmúlt időszakban, de ennek ellenére is tudja, hogy ki kell tartania, hiszen nemsokára vége lesz ennek az egésznek, és újra visszatérhet a normális életébe. Ez a lehetőség most elérhető közelségbe is került. A Bors birtokába jutott információk szerint Galambos 

Lajos és az ügyvédje újabb kérelemmel fordult a hatóságokhoz azt kérve, hogy házi őrizetben, ahogy a jogi nyelv mondja, reintegrációs őrizetben tölthesse le a büntetése visszalévő, 2 év négy hónapját. Úgy tudtuk, hogy a zenésznek most jó esélye volt a pozitív elbírálásra, bár a napokban is rossz hírt kapott: a tervek szerint június 20. körül végre hazaengedték volna, de a várakozásokkal ellentétben nem érkezett meg a határozat. 

Így Lajcsinak még mindig várnia kell... 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!