Eb-döntő előtt

2024.07.13. 11:28

Bozsik Péter szerint a spanyolok irányíthatják a játékot a döntőben

Vasárnap este rendezik a németországi férfi labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét. A berlini fináléban Spanyolország és Anglia mérkőzik meg egymással az Eb-trófeáért. Bozsik Péterrel, a Komárom VSE korábbi vezetőedzőjével latolgattuk a végső esélyeket.

Kemma.hu

Június 14-én 24 válogatott vágott neki a németországi rendezésű férfi labdarúgó Európa-bajnokságnak, ám már csak két csapat maradt talpon. Napra pontosan egy hónappal később kiderül, hogy melyik együttes emelheti magasba az Európa-bajnoknak járó trófeát: Spanyolország vagy Anglia. Bozsik Pétert, a Komárom VSE korábbi vezetőedzőjét és az M4 Sport szakértőjét kérdeztük az Eb-döntő esélyeiről.

Bozsik Péter az Eb-döntőről beszélt a Kemma.hu-nak
Dani Olmo is győzelemre vezetheti a spanyolokat a vasárnap esti Eb-döntőben Bozsik Péter szerint
Fotó: Clemens Bilan / Forrás:  MTI/EPA

A meggyőzőbb futball diadalmaskodott

A Komárom VSE korábbi vezetőedzője úgy véli, a spanyolok nagy nyomást helyeztek a franciákra, ezért jutottak ők az elődöntőbe.

– A spanyolok nagyjából hozták azt, amit tőlük várni lehetett, próbáltak kezdeményező futballt játszani. Nyomást gyakoroltak a franciákra, de figyeltek az ellenfél erősségére is. Akkor is megfontoltan uralták a játékot, amikor az ellenfélnél volt a labda. Mindvégig az történt a pályán, amit ők szerettek volna. 

Az M4 Sport szakértője szerint Anglia lényegesen jobb játékkal rukkolt elő, mint a németországi foci Eb-n lejátszott korábbi mérkőzéseken bármikor. 

– Továbbra is haragszom az ilyen edzőkre, mint amilyen Garreth Southgate, akinek jó futballistái vannak és nem akar játszatni velük semmit. A tizenkét félidőből csupán egy félidőben mutattak focit – vélekedett a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Dortmund, 2024. július 10.
Az elsõ angol gólt szerzõ Harry Kane, miután a csapata 2-1-re gyõzött a németországi labdarúgó Európa-bajnokság elõdöntõjének Hollandia-Anglia mérkõzésén a dortmundi Westfalen Stadionban 2024. július 10-én.
Bozsik Péter szerint az angolok egyre jobb formát mutatnak
Fotó: Ronald Wittek / Forrás:  MTI/EPA

Bozsik Péter szerint taktikai csata várható

Az Eb-döntővel kapcsolatban a szakember úgy gondolja, hogy a spanyolok fogják irányítani a mérkőzés ritmusát.

– Sok múlik azon, hogy mit fogunk látni az angoloktól, melyik arcukat fogják mutatni a vasárnapi fináléban. Szerintem a spanyolok akaratán fog múlni a döntő ritmusa, bizonyára nagy taktikai csatát fogunk látni. Azon fog múlni a mérkőzés játékképe, hogy mennyire akarnak a spanyolok támadni, illetve mennyire fogják az angolokat letámadni, de valószínűleg lesz egy olyan időszaka a mérkőzésnek, amikor visszaállnak védekezni és megpróbálják kicsalni az ellenfelet.

Spanyolország negyedszer, Anglia pedig először hódítaná el az "öreg kontinens" legjobbjának járó serleget
Vasárnap este 9 órától Spanyolország és Anglia a berlini Olimpiai Stadionban mérkőzik meg a Eb-trófeáért.
A csoportkörben egyedül Spanyolország nem veszített pontot, miután sorrendben Horvátországot, Olaszországot és Albániát is legyőzte Luis de la Fuenta együttese. A nyolcaddöntőben magabiztosan győzték le Georgiát, a negyeddöntőben a torna egyik legjobb mérkőzésén hosszabbításban bizonyultak jobbnak a házigazda németeknél, végül az elődöntőben a franciákat felülmúlva jutottak fináléba.
Anglia csoportjában Szerbia ellen győzött, a dánok és a szlovénok ellen döntetlent játszott, öt ponttal nyerte kvartettjét. Garreth Southgate csapata a nyolcaddöntőben a rendes játékidő utolsó percében kiegyenlítve Szlovákiát hosszabbításban múlta felül, a negyeddöntőben pedig büntetőpárbajban győzött Svájc ellen, az elődöntőben rendes játékidőben fordított 0-1–ről Hollandiával szemben és jutott döntőbe.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában