Foci Eb

2024.06.19. 09:04

Vincze István szerint a második félidőből kell kiindulnunk

A magyar válogatott vereséggel kezdte a németországi foci Eb-t. A tatabányai klublegenda, Vincze István értékelte szerkesztőségünknek a magyar labdarúgó-válogatott Svájc ellen nyújtott teljesítményét.

Luter Márk

A magyar férfi labdarúgó-válogatott 3–1-es vereséget szenvedett Svájc ellen a németországi 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokságon, így nem szakadt meg a csapat helvétek elleni 1981 óta tartó nyeretlenségi sorozata. A tatabányai klublegendát, Vincze Istvánt kérdeztük a magyar férfi labdarúgó-válogatott szombati, Svájc elleni Európa-bajnoki mérkőzéséről.

Köln, 2024. június 15.
A magyar kezdőcsapat a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország - Svájc mérkőzésen a kölni RheinEnergieStadionban 2024. június 15-én. Svájc 3-1-re győzött.
MTI/Koszticsák Szilárd
Vincze István szerint a magyar férfi labdarúgó-válogatottnak senkitől nem szabad megijednie
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás:  MTI

– Sajnos adtunk egy bő félidőnyi előnyt a svájciaknak, ami a mérkőzés végére visszaütött – vélekedett a mérkőzésről pár perccel a lefújást jelentő hármas sípszót követően Vincze István, korábbi 44-szeres magyar válogatott csatár. 

A tatabányaiak korábbi klublegendája úgy fogalmazott, hogy Marco Rossi csapata egy kicsit túlizgulta a svájciak elleni kölni Európa-bajnoki nyitó mérkőzést és a válogatott talán egy kicsivel nagyobb nyomást tett a vállára a kelleténél.

– Nem kell megijednünk senkitől, főleg mivel már túl vagyunk a bemutatkozáson, bízom benne, hogy sokkal jobb lesz a játék képe a hátralévő két csoportmérkőzésünkön. Bele kell állnunk és oda kell tennünk magunkat – nyilatkozta Vincze.

Vincze István szerint nem szabad megijednünk a hazai pályán szereplő németektől

– Úgy vélem, hogy a Svájc elleni szombat három órás kezdési időponthoz képest sokkal barátságosabb az este hatos kezdő sípszó és sokkal parázsabb lesz a hangulat, a hazai pályán pályára lépő németek ellen. Nekünk mindenképpen a második félidőben mutatott játékból kell kiindulnunk. A németek erődemonstrációt tartottak a skótok elleni 5–1-es pénteki győzelmük alkalmával, de mindez nem jelent semmit. Minden meccs más és más.  Mindössze annyit kell tennünk, hogy feljavítsuk a teljesítményünket – nyilatkozta a Pilu becenévre hallgató tatabányai legenda.

A Németország–Magyarország foci Eb-csoportmérkőzést június 19-én este 18 órakor rendezik Stuttgartban, míg az A-csoport másik találkozóját, a Skócia–Svájc összecsapást három órával később, 21 órakor rendezik Kölnben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában