Eb 2024

2024.06.25. 17:44

Vincze István elemzése a horvát-olasz mérkőzésről

Nagy dráma közepette egyenlített Olaszország az utolsó percekben, melynek segítségével a nyolcaddöntőbe jutottak a címvédők, nemzetünk helyzetét pedig megkönnyítették játékosaik. Vincze István focilegenda elemezte ki a mérkőzést oldalunknak.

Kemma.hu

Az olaszok ünnepelnek az egyenlítés után

Forrás: MTI

Fotó: Petr David Josek

Nem csak az olaszok és a horvátok izgultak a hétfő esti mérkőzésen, hanem egész Magyarország. Horvátország esetleges győzelme nem alakult volna kedvezően hazánknak, ugyanis ebben az esetben négy ponttal zárták volna a csoportkört. Az egállal végződő meccs azonban kedvező eredmény hazánk számára. Közel voltak a győzelemhez, a drámai hajrában végül egyenlített Olaszország, melynek segítségével másodikként jutottak tovább csoportjukból a nyolcaddöntőbe. 

BROZOVIC, Marcelo; FAGIOLO, Nicolo
Majdnem döntetlennel zárult a megmérettetés
Fotó: Filip Singer / Forrás:  MTI

Mindent meg kellett próbálnia a horvát csapatnak

Vincze István „Pilu”, a tatabányai klublegenda értékelte oldalunknak a párharcot. Az egykori labdarúgó elmondta, hogy tartott a horvátok győzelmétől, látott arra esélyt, hogy megverjék a címvédőket, hiszen számukra nagyon fontos mérkőzés volt: nyerniük kellett, hogy életben tartsák esélyeiket, Olaszország pedig még egy esetleges 0-2-es vereség esetén is kényelmesebb pozícióban lett volna, mint ellenfelük.

A mondatait azzal folytatta, hogy nem játszottak jól a kék mezesek (olaszok), látszik a csapaton, hogy építkezés alatt állnak. A szövetségi kapitányuk, Luciano Spalletti is csak tavaly augusztusban vette át az együttes vezetését, „Pilu” szerint ez látható a játékukon. Véleménye szerint a védelem még elfogadható, de az is a kapusuk miatt.

– Gianluigi Donnarumma teszi hozzá a védelemhez azt a pluszt, ami a védekezésnek az alap, emellett bravúrokat hoz – fogalmazta a focilegenda.

Nem nyújtottak erős teljesítményt az olaszok

Olaszországnál kiemelte, hogy alig voltak kapuralövéseik. Szerinte mezőnyben elpasszolgat a csapat, de nem volt abban biztos, hogy ez elég lesz egy döntetlenhez. A horvát csapatról úgy látja, hogy egy generációváltás van folyamatban, egyes játékosok be is fejezhetik válogatottságukat az Eb után, például Ivan Perišić. 

A 2021-es bajnokcsapatnak elmondása alapján nem lesz könnyű dolga a nyolcaddöntőben, Svájc mindenkire veszélyes tud lenni. 

Olaszország egyenlített
Az olaszok ünnepelnek az egyenlítés után
Fotó: Petr David Josek / Forrás:  MTI

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában